Αριστοφάνους 23, Κορυδαλλός, 18122
2117507210
info@anglotopiaschool.com

Ιουλιανός Δημητροκάλλης

Πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τη γλωσσολογία απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Λάτρης της τεχνολογίας, των ψηφιακών παιχνιδιών και της καινοτομίας, το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ”Σχεδιασμός και ανάπτυξη παιχνιδιών μάθησης” από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης(ΜΙΤ).

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα στο οποίο τα ψηφιακά παιχνίδια αποτελούν μόνο μία πτυχή του. Αποσκοπώντας να μελετήσει και να ερευνήσει εις βάθος τον συγκεκριμένο τομέα, το 2017 ξεκίνησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ”Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 2019 έχοντας μελετήσει και εφαρμόσει πρακτικές και προσεγγίσεις νέων τεχνολογιών όπως είναι η ψηφιακή αφήγηση, το κινούμενο σχέδιο, η αξιοποίηση μουσικής και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και οι παιδαγωγικές θεωρίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη καλή πρακτική τους. Το 2020, ολοκλήρωσε δύο προγράμματα ανάπτυξης ιστότοπων μέσω WordPress από την πλατφόρμα παροχής ασύγχρονων online προγραμμάτων Udemy ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο χώρο ο οποίος θα παρέχει ολιστική προσέγγιση στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας για τους μαθητές.

Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός στην Ελλάδα ο οποίος εφάρμοσε τα Escape Rooms στην εκπαίδευση και, συγκεκριμένα, στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας ώστε οι μαθητές να αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες και δεξιότητες 21ου αιώνα τις οποίες θα αξιοποιήσουν στην ζωή τους. Οι μαθητές αναζητούν στοιχεία και λύνουν γρίφους στα Αγγλικά ώστε να αποδράσουν διαδικτυακά ή διαζώσης. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούνται αποτελεσματικά στην Αγγλική γλώσσα, αποκτούν ενδιαφέρον και αγάπη για το μάθημα και αναπτύσσουν το σύνολο των δεξιοτήτων τους όπως η ανάλυση δεδομένων και η επίλυση κρίσεων.